De Postfiets

“LA POSTE” in Glas in Lood

Het project beoogt kunst te laten beleven. Niet alleen door er naar te kijken maar ook door het te voelen, er op of in plaats te nemen, even zelf een deel te zijn van het project.
De postfiets wordt in het dagelijkse leven anno 2019 nog maar zelden in gebruik gezien. In Nederland bestaat de PTT niet eens meer. In Frankrijk bestaat de nationale trots “LA POSTE” nog wel, alhoewel ook daar de postfiets is vervangen door moderne middelen van transport.
Om te voorkomen dat de postfiets in de toekomst alleen nog maar op foto’s en filmpjes te zien is heb ik een tastbaar exemplaar, daadwerkelijk als postfiets gebruikt, als kunstwerk in Glas in Lood getransformeerd. Natuurlijk met de voorwaarde dat er op gefietst kan en mag worden.

Getracht zal worden originele Franse postfietstassen met het logo van “LA POSTE” aan het kunstwerk toe te voegen.

Meer info artikelen

Flyinart belevende kunst van glas in lood
Film

RTV Oost film

In de rubriek “Op Expeditie” gaat RTV Oost op zoek naar de Overijsselse cultuur en alles wat daar bij hoort. En zo werd het zweefvliegtuig

Lees verder »
Flyinart belevende kunst van glas in lood
Film

Contrabas bespelen

Op 10 oktober 2020 zou Dominic Seldis in Ommen mijn Contrabas in Glas in Lood en public bespelen.Vanwege de Coronamaatregelen kon dat tot mijn spijt

Lees verder »