De Fauteuil

“Fauteuil” in Glas in Lood

In de jaren tussen 1980 en 2010 is er sprake geweest van een wegwerpmaatschappij. Niet dat deze nu niet meer bestaat, we gooien nog steeds teveel goede spullen weg,  maar de zorg over het milieu leidt wel tot meer bewustwording.

Jaren geleden troffen wij een fauteuil uit de 19e eeuw aan welke op het punt stond te worden afgedankt. Verder navragen leidde tot de conclusie dat de stoel rond 1875 al in gebruik was. “Een Betovergrootmoeder had er nog op gezeten!”.
Onze dochter heeft jaren later een huis uit de jaren 1920 in het “Oude Noorden” van Rotterdam gekocht. In dat huis waren nog de originele Glas in Lood ramen aanwezig in de stijl van Mondriaan. Wanneer verleden, heden en toekomst deel uitmaken van je leven bestaat er geen mooiere kans om 3 eeuwen met elkaar te verbinden.
De Fauteuil uit de 19e eeuw met Glas in Lood motieven uit de 20e eeuw in de 21e eeuw tot een uniek Kunstwerk maken. Dat is pas een tijdservaring.

De stoel is heel snel bij een liefhebber in de woonkamer beland. Alhoewel niet comfortabel, je kunt er gewoon op zitten. Natuurlijk is er een “One and Only” certificaat aan de nieuwe eigenaar afgegeven.

Meer info artikelen

Flyinart belevende kunst van glas in lood
Film

RTV Oost film

In de rubriek “Op Expeditie” gaat RTV Oost op zoek naar de Overijsselse cultuur en alles wat daar bij hoort. En zo werd het zweefvliegtuig

Lees verder »
Flyinart belevende kunst van glas in lood
Film

Contrabas bespelen

Op 10 oktober 2020 zou Dominic Seldis in Ommen mijn Contrabas in Glas in Lood en public bespelen.Vanwege de Coronamaatregelen kon dat tot mijn spijt

Lees verder »